my follower

Selasa, 31 Januari 2012

Isnin, 30 Januari 2012

entry saje saje

Salam...

Wah..wah..wah....
lama betul aku x mengupdate blog aku yg dah makin usang ni bai!

Maaf la yea....
kebelakangan ni agak sibuk ditambah ngan anak2 pulak tak sihat...
dan tiba masanya aku pulak yg tak sihat..

dengan hidung meleleh-leleh bagai, kerongkong gatai2!!
agaknya Allah nak tarik nikmat kesihatan aku ni haaa...
padahal batuk ngan selesema jer pun...
tapi amat menyiksakan!!
bila dah x sihat, maka no idea la for my blog....babai

note: kain yg dh kering nk masuk 3 bakul tu bila nk lipat?????? anyone?????

Jumaat, 13 Januari 2012

Cheritera Hati First Giveaway



Salam readers...

Nak join satu contest lps di tag oleh fieza..

tq...

ini kali pertama join contest..

mana tau ada rezeki...heheh

(sila KLIK kat image yer..)




Saya nak tag kengkawan blog ni..

yg terpilih adalah..



kalau ada rezeki alhamdulillah...




Rabu, 4 Januari 2012

Angah punya hal!!

Salam 


Dah ku kira2 nak bangun awal seawal jam 6 pagi
Bila jam enset berbunyi, tangan ni gatai pi off...
haaa....kan dah lambat!!!
Sedar2 dah kul 7pagi
apalagi......kelamkabut ler


4hb Januari 2012...
Anak2 ibu masuk taska ari ni...
Along dah x heran dah pasai sekolah ni...
excited jer....
yg ibu risaukan si Angah...
Tiap2 hari ibu tanya..
.'Angah nak p sekolah cam Along x? Ada colour, ada pensel...mainan, buku...'
Jawapan yg Angah bg kat ibu mmg mengecewakan ibu...
Hmmm...x per laa....pelan2 ibu akan  pujuk.








Haa..inilah tadikanya...
Tadika Mutiara Pintar..
Sejak Along bersekolah di sini, byk benda yg Along belajar...
Membaca, mengira, menulis, mengaji....
Yg penting, Along dah pandai baca ayat Kursi, surah Ar Rahman
Kat rumah kadang2 ibu x sempat nak ajar semua tu...
Alhamdulillah....walaupun x lancar, ibu bangga dengan Along....



Kali ni time Angah pulak masuk tadika...
Masa Along dulu ibu x risau sangat sbb Along jenis pandai bergaul dgn kawan2..
Tapi Angah tidak...
Angah rela duduk sorang2 berkepit ngan ibu atau ayah dari bermain ngan kawan2...
Itu yg ibu risaukan....








Apa yg ibu risaukan mmg menjadi kenyataan...
Meleleh2 air mata Angah bila beratur ngan kawan2 sekelas...
Sebak agaknya...
Sesekali meleleh lagi airmatanya
sian ibu tengok
Sabarlah Angah, hari mula mmg cam ni laa








Breakfast kat umah sebelum ke taska








Breakfast ngan cekodok pisang



Dah puas dipujuk, baru Angah rasa seronok nak ke taska.
Sebab baju uniform dah ada dan sama ngan Along
Risau betul ibu!








Peace....



Waktu masuk kelas, Angah sekali lagi meleleh air mata
Sebak barangkali...
Mana taknya, jarang ditinggalkan...
dan Angah agak manja dan sensitif orgnya
Ibu terpaksa tinggalkan Angah di sekolah,



'Angah, ibu nak p keje tau, sat g ibu mai amik Angah ok...'
Apalagi.....merah biji mata, berkaca2...











Bila tiba masa untuk ambik Angah di taska...
Ibu terkejut...
Eh betul ke ni?



'Ibu...tadi..tadi..Angah kaler gajah! Angah makan mee, cikgu suap!' kata Angah. Bersungguh-sungguh. Ceria betul.
Tak macam tadi...
Ya Allah...Syukur Alhamdulillah...
Gembira ibu tgk Angah....

Masa dalam kereta...

'Seronok tak sekolah Angah?

'Sonok, ibu!!'

'Esok Angah nak pi sekolah lagi tak?'

'Nak....esok ibu pegi la keje, Angah nak pegi sekolah ngan Along jer!!!' (eh..eh budak ni, aku usaha amik cuti, dia suruh aku pegi keje????)

Errkkk....betul ke apa yg aku dengar ni...
Sabar jer laaa...












































Selasa, 3 Januari 2012

Tiada tajuk

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Bicara tanpa kata......

Adakala berdiam diri lebih baik dari meluahkan